Reportáž – 5. kolo OHL SB – Hermanovce (24.7.2022)

Už v poradí 16.ročník o putovný pohár starostu obce a zároveň 5.kolo OHL SB sa konalo v nedeľu 24.7 na futbalovom ihrisku v Hermanovciach. Mužstvo, ktoré pravidelne organizuje ligové kolo pripravilo krásnu rovnú trať a všetci sme očakávali skvelé výsledky. Nepríjemnosti spojené s počasím nás deň pred súťažou vystrašili, keď nám silný vietor a búrka zlomila dva stany a zničila pripravovanú trať, avšak stihli sme pohotovo zareagovať a skoro ráno v deň súťaže sme všetko napravili.

Prvé kolo v mužskej kategórii nesplnilo očakávania, ktoré mali všetci diváci a súťažiaci a neprinieslo nám žiaden 14-tkový čas. S časom 15,00 sa dostali na prvé miesto Uzovské Pekľany, ktoré o stotinu pokorili domácich Hermanovčanov. Pozitívom však ostal najlepší zostrek súťaže zaznamenaný prúdarom z Vtáčkoviec a to fantastických 13,81. Poveternostné podmienky sa zlepšili pred druhým kolom a 14-tkové časy nenechali na seba dlho čakať. DHZ Terňa predviedla neskutočný výkon a časom 14,65 vytvorili najlepší čas súťaže. Motivácia mužov z Uzovských Pekľan bola však natoľko silná, že ako okupovali 1.miesto po prvom kole, tak sa nastavili aj na druhé kolo a časom 14,61 predstihli Terňu a zvíťazili tak v mužskej kategórii. Druhé miesto patrilo spomínanej Terni a na treťom zostali domáci Hermanovčania, ktorí síce boli naladený na víťaznú vlnu, keď v predošlom kole brali 1.miesto ale na domácej trati sa proste nevyhráva a museli sa uspokojiť s tretím miestom a časom 15,01. Na štvrté miesto sa dostali hasiči zo Žipova, pre ktorých to je doposiaľ najlepšie umiestnenie v lige a ukazujú nám, že sa rýchlo zaraďujú medzi elitu. Piate miesto a dôležité body si pripísala Lúčka, sympatické 6.miesto brali neligové Bertotovce a na siedmom mieste sa umiestnili minuloroční víťazi Vtáčkovce. Ôsme miesto patrilo Šindliaru, ktorého túto sezónu sprevádza smola a určite je to dobrý odraz pre ďalšie kolá. Na deviatu priečku sa dostali Chmiňany časom 15,65, aj keď ambície po minulotýždňovej 14-tke boli pre nich určite vyššie. Top desiatku nám uzavreli minuloroční víťazi OHL SB z Ekospolu.

V ženskej kategórii sa nám predstavilo dovedna 10 tímov. Azda najväčšiu radosť mali dievčatá z DHZ Brezovica „B“ , ktoré časom 20,57 predbehli svoje staršie kolegyňky a vytvorili si nový osobný rekord, ktorý ich zaradil na 6.miesto. Minuloročné obhajkyne a to Terňa B nenadviazali na svoj výkon spred roka a umiestnili sa na piatom mieste. Štvrtú priečku obsadili Chmiňany. Na „pódium“ sa dostali ženské celky s celkovým časom pod 20 sekúnd. Tretie miesto časom 19,83 vzali DHZ Šindliar, prekvapili aj dievčatá z Hrabkova, ktoré si tiež vytvorili osobák a časom 19,53 vzali druhé miesto. Favorit súťaže ženskej kategórii nezaváhal a konkurencie za sebou zanechal o viac ako dva a pol sekundy a časom 17,07 a zároveň najlepším zostrekom ženskej kategórie 16,71 sa ženy z Terne stali víťazkami kola v Hermanovciach.

Piate kolo nám ubehlo a zrodil sa aj piaty nový víťaz ligovej súťaže v mužskej kategórii, čo potvrdzuje neskutočnú vyrovnanosť hasičských družstiev v celkovom poradí a nikto to nemá jednoznačné. Ženská kategória sa naklonila na stranu dievčat z Terne, ktoré vedú v lige a uskočili hasičkám zo Šindliara. Na záver chceme poďakovať všetkým, ktorý sa podieľali na organizácii ligového kola – komentátorovi, kameramanom, fotografom, rozhodcom, starostovi a poslancom, sponzorom, bufetárom, divákom a fanúšikom, ktorí vytvárali jedinečnú atmosféru.

S pozdravom kolektív DHZ Hermanovce

Komentáre (0)
Pridať komentár